Restaurant Jan in de Lekker 2015

Restaurant Jan in de Lekker 2014

Restaurant Jan in de Look-out



-LEKKER 2013,
opnieuw, de derde keer op rij, weer een vermelding in de LEKKER.
onderstaand leest U de recensie :

Het gaat goed met Restaurant JAN in Goes, waar de naamgever samen met gastvrouw Francis zijn zaak voert. Hun modern ingerichte pijpenla ligt aan de pittoreske binnenhaven. De gerechten op de kaart zijn basic en men heeft hier weinig op met moderne trends. Puur is wat de klok slaat en er wordt gekookt met ingredienten uit de omgeving als schaal- en schelpdieren uit het nabije Yerseke en produkten van het seizoen.
En terwijl Jan achter de pannen staat, verzorgt een bescheiden Francis de gasten met veel gevoel voor stijl.
We zijn onder de indruk van de kreeftensoep die vanuit een terrine aan tafel om een torentje van kreeft wordt geschonken. De dagverse krabscharen verdienen een pluim, net als de zelfgemaakte mayonaise. Als hoofdgerecht is er voor een lamsfilet en voor de ander tournedos. Erbij komen seizoensgarnituren als asperges, lamsoren, maar ook lekkere frietjes. We drinken er een rode biodynamische Rhonewijn bij, Mas de Libian Bout d'zan, die met zijn tonen van specerijen, zoet hout en geconfijt fruit perfect harmonieert. En dat doet ook de twintig jaar oude port bij de gevarieerde kaasplank, met fijne garnituren van dadels en vijgen. We voelen ons verwend en kunnen niet anders dan constateren dat het Zeeuwse leven bij Jan en Francis Rijk zalig is.

-JAN wordt vermeld in de april uitgave van Talkies

-JAN is meer dan welkom in LEKKER!!


http://www.nu.nl/lifestyle/2379464/oud-sluis-blijft-beste-restaurant.html

- JAN bij omroep Zeeland

http://www.omroepzeeland.nl/130263/2010-11-22/jan-zilt-zalig-zeeuws-beste-nieuwkomer-in-restaurantgids.html

-Restaurant JAN is beoordeelt door de PZC, lees de beoordeling op de onderstaande link

http://www.pzc.nl/specials/smaakvan/goes/7727371/Goes--Jan-Zilt-Zalig-Zeeuws.ece


- Persbericht betreffende  Nieuwkomer in het  blad LEKKER 2011

 

JAN in Goes opende 26 november 2009 haar deuren aan de Bierkade in Goes.

Een unieke ambiance met uitzicht over de haven. Het tijdloos moderne interieur van JAN spreekt velen aan.

Ons grote aanbod schaal- en schelpdieren, die dagvers uit het nabij gelegen vissersdorp Yerseke komen,

geeft de toon van de keuken aan.Voor de vleesliefhebber zijn er ook bijzondere gerechten, zoals

de inmiddels geroemde Ossehaas van het Belgische Blauwrund, en een klassieke Steak Tartare.

Na nog geen jaar tomeloze inzet is JAN als leukste nieuwkomer van Zeeland in het tijdschrift LEKKER 2011 genoteerd.

JAN werd door vakkundige rapporteurs, die onaangekondigd kwamen dineren,  beoordeeld op wijn, spijs, service etc.

Het restaurant werd omschreven als prettig no- nonsense, en een keuken waar op een klassieke leest  gekookt wordt.